Huis laten Taxeren

Verkoop

Koop

Verhuur

Taxatie

Uw huis laten Taxeren

Staat u op het punt om een woning te kopen of heeft u een hypotheek aangevraagd bij de bank? Dan eisen deze instanties vaak om een taxatierapport van de woning die u wilt kopen. Kroon Makelaardij stelt voor u een volledig taxatierapport op waarin de waarde van de woning wordt bepaald in de regio waar u wilt gaan wonen. Laat u uw huis Taxeren? Let erop dat de taxateurs NVM gecertificeerd zijn. Is dit niet het geval dan zijn de taxaties vaak niet op niveau. Doordat wij hoge standaarden hebben in ons vakgebied zijn al onze makelaars NVM gecertificeerd. Hierdoor komt u niet voor verassingen te staan.

Wat is mijn huis waard?

Een goede inschatting van de waarde van uw woning is de eerste stap bij een verkoop. Zonder waardebepaling weet u immers niet wat uw woning op kan leveren. Voor de kopende partij is dit ook handig om te weten omdat zij een hypotheek moeten kunnen aanvragen aan de hand van een Taxatie. Kroon Makelaardij is een uitermate geschikte partij voor het uitvoeren van een taxatie en het op laten stellen van een taxatierapport. Doordat al onze medewerker NVM Taxateurs zijn, zijn wij grondig opgeleid. Ook ondergaan wij periodieke educatie hiervoor. Zo is onze kennis altijd op pijl. Bekijk onze veelgestelde vragen pagina voor meer actuele onderwerpen in de makelaardij.

Waardebepaling of Taxatie?

Een waardebepaling of een taxatie? Wat is nu het verschil en wanneer gebruik je welke? Dat zijn een aantal vragen die wij dagelijks beantwoorden aan nieuwe en ervaren kopers. Als eerste de waardebepaling. Een waardebepaling is simpelweg een grove schatting van de waarde van de woning. Dit is niet te vergelijken met een taxatie maar het is een mooie basis. Een taxatie(rapport) is veel en veel uitgebreider en geeft daarom een reëlere visie van de waarde van de woning. Zo worden bijvoorbeeld de status van de bouwmaterialen, de isolatie en energiezuinigheid en de inhoud/oppervlakte van de woning in een taxatierapport meegenomen. Dat is bij een waardebepaling allemaal niet aan de orde.

Taxatie bij Kroon Makelaardij

Het is voor het taxeren van de woning belangrijk dat er genoeg kennis van zaken is. De NVM staat hiervoor garant met het keurmerk NVM-Taxateurs. Dit is een garantie dat de taxateur is opgeleid door de NVM en dus over de geschikte kennis beschikt om uw woning naar behoren te taxeren. Kroon Makelaardij zorgt ervoor dat al onze medewerkers beschikken over dit keurmerk. Zo kunnen wij de kwaliteit van ons werk waarborgen en u een geschikt taxatierapport leveren. Hiermee kan u op uw beurt aan de slag om uw droomwoning te bemachtigen!

Taxatie rapport

Na de opdracht tot taxatie komt een medewerker van Kroon Makelaardij naar de woning en kijkt hij zorgvuldig naar alle aspecten van de woning. Vanuit de NVM krijgen wij eens in de zoveel tijd een bijscholing voor eventuele nieuwe regels binnen het taxatie vak. Zo houdt een taxatie rekening met de volgende punten:
  • De staat van het onderhoud
  • De constructie en de gebruikte materialen, en de kwaliteit ervan
  • De ligging en de omgeving
  • De marktsituatie
Omdat wij registreert staan bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT), kan je er vanuit gaan dat wij een geavanceerd en uitgebreid taxatierapport opstellen waarin de waarde van jouw woning vastgesteld wordt. Vragen? Neem contact op!

Neem contact op

Scroll naar boven